Ultrason Probu Nedir ? Ultrason Probu Çeşitleri

     Ultrason cihazınızın tüm özelliklerini kullanmak için doğru aksesuarlara ihtiyacınız vardır. Bu nedenle, doğru ultrason probunu, kullanmak teşhis için çok önemlidir.
      
     Bu blog yazısında ultrason prob çeşitlerini açıklayacağım ve bunları hangi teşhis yönteminde kullanılabilirliğini anlatacağım.

     Başlamadan önce ULTRASON PROBU NEDİR ? bu soruyu cevaplayalım.

     Transdüser olarak da adlandırılan ultrason probu vücut dokularını saran ve yankı yapan ses dalgaları üreten bir cihazdır.Ultrason probu ayrıca ekoları alır ve bunları sonogram adı verilen bir görüntü oluşturmak için kullanan bir bilgisayara gönderir.Böylelikle, bir ultrason probu, ultrason makinesinin çok önemli bir parçasıdır ve görüntü rekonstrüksiyonu için sinyal iletim zincirinin bir çekirdek parçasıdır. Ayrıca görüntü kalitesinin temel belirleyicisidir.

      Her Ultrason Probu temel elemanı bir piezoelektrik kristaldir. Ultrason dalgalarının yanı sıra üretmeye de hizmet eder. Ne yazık ki, tıbbi görüntüleme endüstrisi 40 yılı aşkın süredir aynı piezoelektrik malzemeyi kullanıyor.


Ama birkaç yıl önce ne oldu?

    Neyse ki, yeni bir tür kristal malzeme ve ultrason probu teknolojisi ortaya çıktı. Bu, görüntü kalitesinde dramatik bir iyileşme anlamına geliyor.